Vezetési stratégiák

Ha vezetni akarsz, fejlődnöd kell. Az egyedüli módszer bármely szervezet fejlesztésére: a vezetők fejlesztése és növekedése. Ha hatással akarsz lenni a dolgokra, kezdd el magaddal!” John C. Maxwell

Sok ember álma a kompetencia érzés megléte, az hogy kiteljesedjen a munkájában, a magánéletében. Amit tesz, és ahogy teszi az a saját és annak a közösségnek a célját szolgálja, ahova tartozik. Így van ezzel a vezető is.

A vezető kompetencia tára széles skálán mozog. Egyrészt szüksége a van a szakmájához szükséges kompetenciáira, másrészt szüksége van az emberek irányításához, valamint a szervezet sikeres működtetését megvalósító képességeire, készségeire.

Hogy melyek ezek a képességek készségek? Ez attól a területtől függ, ahol a munkáját végzi, attól a helyzettől függ, hogy milyen felkészültségű munkatársak veszik körül.

Rendelkeznie kell azonban olyan alapvető attitűdökkel, készségekkel, amelyre feltétlenül szüksége van a vezetői munkája során. Ezek a következők:

  • önbizalom,

  • teljesítményt motiváló – inspiráló attitűd,

  • az értő figyelem,

  • a munkatársak fejlesztése, képessé tétele a munka elvégzésére,

  • a változás katalizálása érdekében történő befolyásolás,

  • az együttműködés feltételeinek megteremtése,

  • támogatói attitűd.

A vezetőnek is szüksége van a fejlődésre, a változáshoz történő rugalmasságra, alkalmazkodásra, amely a sikerességének a kulcsa és hatással van a személyiségére is.

Sikeres vezetővé saját személyiségen keresztül visz az út. Ehhez az úthoz szükséges: a szemléletmód, a hozzáállás, a gondolkodásmód követhetősége. Az érzelmeket, a gondolatokat tükrözi az a viselkedés, amely hitelessé tesz. A hitelesség az, amely inspirálja a munkatársakat arra, hogy kövessenek.

A vezetők és a legkiválóbb emberek legfontosabb tulajdonsága az élet összes területén, hogy tudják, kik ők, miben hisznek és hogy mit képviselnek.” Brian Tracy

Oszd meg ismerőseiddel