Társas készségek fejlesztése

Ahhoz, hogy a munkahelyünkön sikeresek legyünk a szakértelem alapvető követelmény, de nem elég. Szükség van a munkánkhoz szükséges érzelmi intelligencia kompetenciákra és ezeket használni is tudni kell. A személyes kompetenciákon túl az empatikus képességeknek és a társas készségeknek is teret kell biztosítani.

Társas interakcióink során fontos szerep jut azoknak a készségeinknek, mint a kommunikáció, a konfliktuskezelés, az együttműködés, mert ezek a készségek mindenki által jól hasznosíthatóak mind a munkahelyen, mind a magánéletben.

Nemcsak a felhasználhatóság, hanem a fejleszthetőség szempontjából is érdemes az érzelmi intelligencia növelésére időt, energiát fordítani. Ez biztosítja azt, hogy egész életünkön keresztül fejlődhetünk, amely növekvő elégedettséget, teljesítményt és teljesebb életet jelent.

Az asszertív kommunikáció elsajátításával hatékonyan érvényesíthetjük érdekeinket, úgy hogy a másik fél szükségletei is kielégüljenek.

A konfliktusok a mindennapjaink része, ám azért hogy ne befolyásolják hátrányosan a munkát, meg kell tanulnunk felismerni és a helyzethez illő konfliktuskezelési stratégiát alkalmazni.

Az együttműködő viszony olyan partneri/egyenjogú kapcsolatot feltételez, amely feladatokra, tényekre, a racionális valóságra helyezi a hangsúlyt. Az együttműködést erősítik a csapatépítő tréningek, amely során a társas együttlét a csoporttudatot elmélyíti, és jótékony hatását egy nyitott, segítő közösség formájában fejti ki.

Nyitott, biztonságot nyújtó vállalkozást szeretnél a munkatársaid számára?

Egyeztessünk időpontot, és győződj meg róla személyesen!

Nemcsak a vállalkozásod sikerére koncentrálok, hanem fejlesztő partnered is vagyok!

Oszd meg ismerőseiddel