Félelmek leküzdése

Mindenki rendelkezik pozitív és negatív tulajdonságokkal, érzelmekkel, attitűdökkel egyaránt, amelyeket ha nem tud elfogadni, száműzi a tudata legmélyére. Itt jó mélyen elrejtve biztonságban érzi azt, amit mindenki elől titkol, közben pedig egyre nő a lelepleződéstől való félelme.

Mitől is félünk igazán?

Attól, hogy felszínre kerül a kimondhatatlan, hogy megsérülhetünk, hogy nem találjuk a megoldást, hogy meg kell kérdőjelezni azt, amiben eddig hittünk, félünk kimondani, hogy valójában mit is akarunk.

Ezek a visszatartó tényezők az életünk fontos területeit befolyásolják, például a családi-, vagy baráti kapcsolatokat, de mindenképpen hátráltatják a személyes fejlődésünket.

Amint beazonosítjuk és felszínre hozzuk az árnyainkat, hozzáférhetővé tesszük, ezáltal kezelhetővé válik, és megtapasztaljuk azt a felszabadító érzést, amely eddig akadályként tornyosult előttünk.

Ha változtatnál, de nem mered megtenni, ha úgy érzed túl sok falat építettél magad köré, légy részese a tanácsadási folyamatnak és tapasztald meg a saját erődet!

A bátorság nem a félelem hiánya, hanem a legyőzése.” (Nelson Mandela)

Oszd meg ismerőseiddel